среда, 22. ноември 2023. Вести денес: 0
home Скопје

Продолжува реконструкцијата на пешачката патека на улица Љубљанска во општина Карпош

Продолжува реконструкцијата на пешачката патека на улица Љубљанска во општина Карпош

Реконструкцијата на пешачката патека на улицата Љубљанска е во тек, а екипите на ЈП Улици и патишта деновиве го асфалтираа потегот од улицата Волгоградска кон улицата Разловечко востание, на површина од 550 квадратни метри.

Пешачката патека се реконструира на вкупна површина од 2300 квадратни метри, во насока од булевар Партизански одреди до булеварот Илинден, а досега се реконструирани и асфалтирани околу 1000 квадратни метри. Во наредниот период, градежните активности продолжуваат на потегот од улицата Разловечко востание до булевар Илинден.

Со обновувањето на пешачката патека ќе се олесни движењето на пешаците на овој потег и ќе се зголеми безбедноста за сите учесници во сообраќајот во овој дел на градот.