понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

ФОТО: Колку Македонците во проценти ги мијат рацете по одењето во тоалет, а колку нашите соседи?

ФОТО: Колку Македонците во проценти ги мијат рацете по одењето во тоалет, а колку нашите соседи?

Оваа лекција на голем број родители во Македонија им успеала и на време им ја пренеле на своите деца затоа што процентот на луѓе кои ги мијат рацете со сапун по одењето во тоалет се наоѓа во група на тие најчесто што го прават тоа.

Од земјите во регионот Македонците ги мијат своите раце повеќе од Бугарите додека пред нас се Србија, Романија и Босна. Помалку ги мијат рацете од нас, Шпанците, Французите, Англичаните, Германците, Данците…

На последно место во Европа се наоѓаат Италијанците со 57% од населението кое мие раце по заминувањето во тоалет.

Болестите од нечисти раце може да бидат опасни по здравјето и да бидат многу заразни. Со миењето на рацете по заминувањето во тоалет се грижите за своето, но и за здравјето на другите луѓе.