понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

Нема да верувате што овој човек не успеал да докаже на суд

Судската одлука е конечна, а образложението на Судот гласи дека барателот задоцнил со жалбата.
Нема да верувате што овој човек не успеал да докаже на суд

Романски државјанин не успеа во локалниот суд во градот Васлуј да докаже дека е жив. Имено, 63-годишниот Константин Релиу побара од судот да го признае за жив, но ја загубил битката.

Судската одлука е конечна, а образложението на Судот гласи дека барателот задоцнил со жалбата.

Релиу заминал на работа во Турција во 1992 година и загубил секаков контакт со семејството во Романија. Откако сосем се прекинале врските, неговата сопруга побарала и добила посмртница за него во 2016 година.

Турските власти годинава го фатиле Релиу со документи со изминат рок и го депортирале во родната Романија. Таму дознал дека е официјално прогласен за починат.

– Официјално сум мртов, иако сум жив. Немам приходи и поради тоа што сум регистриран како починат, не можам да најдам работа, вели несреќниот Романец.