петок, 1. декември 2023. Вести денес: 0
home Живот и стил

Им помогнала на илјадници жени да ослабнат – нејзините совети се гаранција за супервитко тело (ФОТО)

Им помогнала на илјадници жени да ослабнат – нејзините совети се гаранција за супервитко тело (ФОТО)

“Веќе со години сум личен тренер, а низ историјата на мојата фитнес кариера им помогнав на многу познати дами, но и на дами кои не ѝ се познати на јавноста да бидат во топ форма”, вели Холи Перкинс.

“Низ работата со клиентите, забележав нешто што можам да го наречам тренд – сите оние кои сакаат да ослабат, сакаат да вежбаат со тегови. Првата работа која треба да ја знаете е дека процесот на слабеење започнува со кардио тренинзите”, вели таа.

Кардио вежбите се клучни за губење на килограмите и одржување на оптималното здравје.

“Теговите се резервирани за подоцна, кога треба да го обликувате телото”, вели Перкинс.

По долгогодишното искуство, таа на сите жени им открива пет клучни совети за тело од соништата.

Заборавете на вагата

“Можеби некаде сте слушнале дека мускулите се потешки од маснотиите и тоа е вистина! Токму поради тоа моите клиенти добиваат на тежина кога почнуваат да вежбаат со тегови. Преку ваквите вежби, можно е да забележите зголемување на килограмите, но намалување на конфекцискиот број. Затоа заборавете на вагата!”.

Не се исцрпувајте

“Најмногу успех сум имала со клиенти кои ја посетуваа теретаната два до четири пати неделно, во времетраење од 60 минути. Жените кои сакаат драстично да ослабат, понекогаш прават кардио од 60-90 минути. Тоа само ќе ве исцрпи, а резултатите нема да бидат онакви какви што очекувате”.

Правете напорни вежби со тегови

“Без разлика која и вежба да ја правите со тегови, издржете ги последните најтешки две повторувања во секоја серија. Тоа е клучниот момент кога се градат мускулите и мускулната сила”, советува Холи.

It’s so, damn, easy, to allow yourself the disservice of excuses. When it truly comes down to it, anything keeping you from progress is simply an excuse. • Yes, you need your “why” and you need strategy. But beyond that achieving a higher level of fitness isn’t that complicated. • If you are truly ready to do it this time…you’ll do it. • On July 19th something inside of me shifted. I woke up and said: “I’m doing this…100%…it’s done.” • In my experience, there are 2 angles to body transformation: 1. Physiology 2. Psychology • You need the nuts and bolts of a fitness plan and how to eat. But quite possibly more important is that you gotta examine your psychology, and demand mental approaches that support you. • Stay tuned for more insights in the coming weeks. And if you want the full conversation and all of the juicy details, sign up to receive my email updates ??LINK IN BIO • Join me right here, every Wednesday, at 4:00 PM EST for “LIVE with Holly” I’ll be giving you my best on this topic, this week and next ?? #womensstrengthnation ▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃ #fitness #fitspo #fitfam #strength #gym #workout #exercise #fitnessaddict #fit #fitspiration #fitnessmotivation #girlsthatlift #bodybuilding #fitgirls

A post shared by Holly Perkins, BS CSCS (@hollyperkins) on


Вратете се на основните вежби

“Иако денес постојат безброј разработени техники и планови на вежбање, понекогаш е добро да се вратите на основните вежби. Најдобро е да започнете со едноставни повторувања кои подразбираат еднакви паузи помеѓу сериите”.

Не плашете се од “напумпаниот изглед”

“Најголемата заблуда за тренингот со тежини е дека ќе изгледате премногу напумпани – камо среќа да беше тоа толку лесно. Кога ќе видите жени со големи, дефинирани мускули, бидете сигурни дека во таквиот изглед се вложени многу време, труд и режим”, вели Холи Перкинс.

Knee or hip issues? Lower back aches and pains? Stretch your Quads! ? • Because of a forward rotation in your pelvis, your Quadriceps muscles tend to get shortened. This can cause restriction in movement at your hip and knee joints. Weak Glutes can make the issue even worse, and in my experience, most women have super weak Glutes. • In the past two weeks I’ve helped 3 clients ease knee pain with these 4 stretches. • It’s important to EASE into these stretches, and very gently move into a position that feels like a definite stretch, but NOT intense. My rule is, if the stretch sensation intensifies during the time of stretching, you’ve moved into too deep of a stretch. Ease off and find a position that feels niiiiiiiice ? • Try one or all of these Quad stretches. Gently relax into each and hang out for 1-2 minutes. #gamechanger ▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃ #fitspo #fitfam #strength #gym #workout #exercise #stretch #fit #fitspiration #GirlsWithMuscles #Women #squat #deadlift

A post shared by Holly Perkins, BS CSCS (@hollyperkins) on