понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

АВМУ со активности против родови стереотипи во медиумите

АВМУ со активности против родови стереотипи во медиумите

Резултати од истражување на тема „Родот во телевизиските програми за 2017 година“, како и видео и аудио спотови од кампања против сексизмот во медиумите ќе презентира денеска Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Активностите се насочени  кон надминување на родовите стереотипи во медиумите.

Најнови вести