понеделник, 13. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Бектеши: Секој граѓанин е обврзан да си плати за потрошената струја, надлежните да го решат проблемот во Слупчане

Бектеши: Секој граѓанин е обврзан да си плати за потрошената струја, надлежните да го решат проблемот во Слупчане

Министерството за економија ги повикува сите граѓани во државата редовно да си ги подмируваат обврските кои ги имаат кон енергетските компании.

Министерот Крешник Бектеши вели секој граѓанин кој се снабдува со електрична енергија во државата има обврска да плати за електрична енергија толку колку што потрошил.

-Министерството за економија согласно надлежностите кои произлегуваат од Законот за енергетика, креира клима со цел да се намалат загубите во пренос и дистрибуција на електрична енергија како и неовластено користење на електрична енергија.

Затоа повикуваме дека секој граѓанин треба да плати за тоа што го потрошил бидејќи така функционира пазарната економија.

Ги повикуваме сите надлежни институции да постапат согласно нивните надлежности и да се реши проблемот со снабдување со електрична енергија во Слупчане и околните села и да се овозможи работа на екипите на ЕВН Македонија, објави Бектеши.

Најнови вести