понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Лазар Еленовски назначен за специјален пратеник на Владата на РМ во НАТО

Лазар Еленовски назначен за специјален пратеник на Владата на РМ во НАТО

Владата денеска на 56. седница го назначи Лазар Еленовски за специјален пратеник за НАТО интеграции во Брисел.

На денешната владина седница беа отповикани неколку конзули на Република Македонија, Ричард Голдман, Џејсон Мико, Томас Танеф, Ендру Димитри Пејкоф, Лоу Влашо, како и Пуршотам Карамангала Џајарам.

Владата го именуваше Бујар Дарлишта за в.д. директор на Управата за водење на матични книги.

Најнови вести