недела, 5. ноември 2023. Вести денес: 0
home Култура

Уметничка изложба на Борче Богоевски и Татјана Ристовска во Домот за култура во Ѓорче Петров

Уметничка изложба на Борче Богоевски и Татјана Ристовска во Домот за култура во Ѓорче Петров

Во Домот за кутура во општина Ѓорче Петров своја изложба имаат уметниците Борче Богоевски и Татјана Ристовска, каде што прикажани се 12 фотографии и 32 други рачни изработки.

Уметничкото дуо Борче Богоевски и Татјана Ристовска, преку својот последен проект го одбира токму небото и безграничноста на небесните структури, како тематски двигател кон кој ќе се насочи ,,уметничката игра“ во оваа, последна фаза од нивното творештво. Интенциозно насловен ,,Синестетички релации“, небото претставува само еден почетен чекор од кој авторите ја црпат инспирацијата, со цел да разработат една многу подлабока, посуштествена релација, променливата, а постојано обновлива природа на постоењето.

Инаку, оваа уметничка изложба ќе траа од 2-ри ноември, па се до 14-ти ноември во Домот за култура во општина Ѓорче Петров.