понеделник, 13. ноември 2023. Вести денес: 0
home Останати спортови

Адокатот на Шумахер објави зошто никогаш не бил објавен извештајот за состојбата на легендата

Адокатот на Шумахер објави зошто никогаш не бил објавен извештајот за состојбата на легендата

На 29 декември ќе поминат точно 10 години од страшната несреќа на Михаел Шумахер на скијањето на француските Алпи, по кои никогаш не беше ист.

Информации за здравјето на Шумахер има малку, односно понекогаш се појавуваат нови детали, но неговата сопруга Корина одамна не дава изјави.

Адвокатот на семејството Шумахер, Феликс Дам објаснува зошто е тоа така и го објасни начинот на кој Корина се бори да ја зачува приватноста на Шумахер.

„Сè уште во мојата глава ја имам сликата на голем број новинари кои со денови чекаа информации пред болницата. За да се намаи притисокот, првите детали беа дадени на прес-конференции. Се работи за заштита на приватноста. Се разбира, многу разговаравме за тоа, а исто така размислувавме дали конечниот извештај за здравјето на Шумахер може да биде вистинскиот начин да го направиме тоа“, вели адвокатот.