министерство за правда

Пронајдени се 49 резултати на тема „министерство за правда“
Вести

Средба Лога-Јовески: Разговарале за активностите кои се преземаат во врска со случајот со пожарот во модуларната болница во Тетово

Министерот за правда Кренар Лога денеска  оствари средба со  државниот јавен обвинител Љубомир Јовески. На средбата стана збор за текот...
Вести

БЕСА бара албанскиот јазик да биде рамноправен со македонскиот, Министерство за правда вели барањето ќе биде предложено на работната група

Се наоѓаме во историски и многу важен момент за иднината на државата, почитувајќи и промовирајќи ги сите вредности на вистинската демократија,...
Вести

Министерство за правда: Новиот Граѓански законик ќе обезбеди поголема правна сигурност и полесно остварување на правата на граѓаните

Министерството за правда на Република Северна Македонија и Работната група за граѓанскиот законик поддржани од регионалниот проект...
Вести

Вашингтон Пост: Министерството за правда ги истражува постапките на Трамп околу обидите да го поништи неговиот пораз на изборите

Министерството за правда на САД ги истражува постапките на поранешниот американски претседател, Доналд Трамп, во рамките на кривичната...