општина охрид

Пронајдени се 78 резултати на тема „општина охрид“
Општини

Пецаков: Ниту ова ниту било кое раководство на Охрид не се дрзнало да не се грижи за статусот на регионот во УНЕСКО

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, реагираше на денешните изнесени забелешки од страна на Општина Струга, дека Општината Охрид...
Општини

Пецаков: Македонците низ вековите поминале многу, но секогаш изнаоѓале сила да продолжат по патот на Свети Климент

Општина Охрид вечерва одржа свечена академија во чест на Свети Климент – патронот на градот, на која беа врачени повелбата и признанијата. -Македонија...
Вести

Пецаков: Велгошти добива современо повеќенаменско игралиште, во Охрид се градат, реконструираат и уредуваат улици, водоводни и канализациони мрежи

Втор пат во овој мандат, додека трае значи оваа година дена скоро веќе, каде што претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан е на посета...
Општини

Пецаков: Со ребалансот на буџетот се обезбедува подобра функционалност на средствата и реализирање на приоритетните проекти за граѓаните

Со Предлог-одлуката за изменување и дополнување на буџетот на единицата на локална самоуправа на општина Охрид за 2022 година која беше...