Димовски побара широка дебата пред да се гласа двојазичноста, пратениците на СДСМ и албанските коалиционери инсистираат да гласаат денес

Вести

-Ова го барам заради две причини. Првата причина е затоа што беа направени катастрофални, свесни грешки во процедурата...

Димовски: Овој закон за јазици ги става во втор план граѓаните кои го зборуваат турскиот, босанскиот, српскиот, ромскиот и влашкиот јазик

Вести

Димовски нагласи дека овој закон ги загрозува останатите јазици на заедниците кои што се зборуваат во Република...

ВМРО-ДПМНЕ ја напушти дискусијата за разрешување на Зврлевски после одлуката на Антикорупциска: Немаме намера да бидеме дел од противзаконски постапки

Вести

Антикорупциска објави дека противзаконски е да се менуваат функционери додека не се одржат изборите. Илија Димовски...