понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

Есенска загатка: Пронајдете два идентични листови

Есенска загатка: Пронајдете два идентични листови

На илустрацијата се нацртани десет листови со типични бои. Спектарот се протега од зелена до жолта, портокалова, црвеникава…

Иако се со иста форма, очигледно е дека секој од нив функционира сосема различно со своите дезени. Сепак, тоа е само илузија.

Ако погледнете внимателно, ќе ги видите деталите што ги прават многу слични. А ваша задача е меѓу нив да ги најдете единствените два листа што се – идентични.

Ако не успеете решението може да го погледнете во продолжение.