четврток, 30. ноември 2023. Вести денес: 0
home Живот и стил

Ова се 15 знаци дека сте добра мајка

Ова се 15 знаци дека сте добра мајка

Не постои ниту еден начин да бидете совршена мајка, но постојат милион начини да бидете добра мајка.

Доколку ги забележите овие ситуации, бидете сигурни дека сте добра мајка:

1. Детето се смее 90 отсто од времето.

2. Ги дели своите работи со други деца.

3. Му објаснувате на своето дете што е погрешно во неговото однесување и поради што треба да се промени.

4. Детето умее да рече „извини“ и „благодарам“.

5. Неговите потреби се пред вашите.

6. Кога му е тешко доаѓа кај вас да го советувате.

7. Ве вика кога има лош сон.

8. Секогаш во прегрнува кога излегувате од дома.

9. Сака да го поминува времето со вас.

10. Вашиот тинејџер се срами кога друштвото ќе го види со вас (тоа е само фаза низ која поминува).

11. Прво сте мама, а потоа пријател.

12. Сопругот е горд колку добро се снаоѓате во улога на родител.

13. Кога ќе го истури млекото или случајно ја скрши вашата омилена вазна не се нервирате.

14. Понекогаш ви вели дека ве мрази ( и тоa е моментално).

15. Но секогаш ви зборува дека ве сака.