среда, 29. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Коњаниците интензивно се подготвуваат за Илинденскиот марш (ФОТО)

Коњаниците интензивно се подготвуваат за Илинденскиот марш (ФОТО)

Дваесет коњаници се избрани на конкурсот за пријавување учесници на традиционалниот Илинденски марш што оваа година ќе се одржи по 41-ви пат, под покровителство и финансиска поддршка од општина Аеродром и Град Скопје.

Коњаниците почнаа интензивни подготовки покрај кејот на реката Вардар. Коњаничкиот марш како и секоја година ќе стартува на 27 јули од општина Аеродром, а ќе заврши на 2-ри август во Крушево, каде што коњаниците ќе се приклучат кон прославата на најголемиот македонски национален празник – Илинден.

Инаку, организатор на манифестацијата е Здружението на граѓани од Горно Лисиче „Илинденски марш 1978“.

Најнови вести