четврток, 9. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

НЕСЕКОЈДНЕВНА СТАТИСТИКА СО КОРОНАВИРУСОТ ВО СКОПЈЕ – еве што се случува денеска во главниот град

НЕСЕКОЈДНЕВНА СТАТИСТИКА СО КОРОНАВИРУСОТ ВО СКОПЈЕ – еве што се случува денеска во главниот град

Денеска во земјава се регистрирани вкупно девет случаи на коронавирус.

Во Тетово се регистрирани 6 нови случаи, во Гостивар 2 нови случаи и во Охрид само 1 случај, она што е несекојдневно е тоа што во главниот град иако има најмногу активни случаи денеска нема ниту еден нов случај на коронавирусот.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 68685, Активни 50
Куманово 8884, Активни 11
Прилеп 8328, Активни 6
Тетово 7263, Активни 24
Битола 6309, Активни 5
Велес 5474, Активни 2
Гостивар 5185, Активни 4
Кавадарци 5155, Активни 2
Охрид 5021, Активни 11
Штип 4960, Активни 0
Струмица 4123, Активни 6
Струга 2982, Активни 1
Кочани 2792, Активни 0
Кичево 2600, Активни 13
Гевгелија 2195, Активни 0
Неготино 2184, Активни 0
Свети Николе 1524, Активни 0
Ресен 1234, Активни 0
Крива Паланка 1227, Активни 1
Радовиш 1161, Активни 0
Берово 1032, Активни 3
Делчево 973, Активни 0
Дебар 942, Активни 1
Виница 886, Активни 0
Пробиштип 789, Активни 0
Валандово 667, Активни 0
Богданци 494, Активни 0
Крушево 490, Активни 0
Демир Хисар 400, Активни 0
Демир Капија 396, Активни 0
Кратово 377, Активни 0
Македонски Брод 359, Активни 0
Пехчево 269, Активни 1
Македонска Каменица 249, Активни 0
Дојран 132, Активни 0

Најнови вести