недела, 12. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Росоклија: Кога маже расмислува за мажи, спортски гиганти

Росоклија: Кога маже расмислува за мажи, спортски гиганти

Професорот Горазд Росоклија има свој став за сите оние кои предлагаат суспензија за ракометарите кои по победите на СП во соблекувалната ја пееле песната „Бисер Балкански“.

КОГА МАЖЕ РАЗМИСЛУВА ЗА МАЖИ СПОРТСКИ ГИГАНТИ

Само суспензија за такво недело?

Мал престап ли е што победиле бранејќи ги националните бои на нација која треба да не постои, а тие се осмелиле и да пеат. И не ја пееле Лили Марлен, не ги пееле грчките фашистички песни, не пееле дека на Македонците ќе им ги вадат очите (сами си ги вадат), ја пееле ,,Бисер балкански“!

Каде се оние златни времиња кога за многу помалку Тито и титовите ги праќаа луѓето во темнина од која никогаш не се враќаа? Ниту екстремната глупавост која овој карактер безброј пати ја покажал, не може да го објасни ,,предлогов“? Јас предлагам целиот тим, за секоја победа да биде казнет па да видиме дали ќе победуваат и дали ќе пеат.

Зол маж! Патетичен општествен отпадок! Има ли нешто полошо и поодвратно? Нема!!!, напиша професорот Росоклија на својот профил на Фејсбук.

Најнови вести