вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Вардар кај Демир Капија 15 сантиметри понизок од вчера

Вардар кај Демир Капија 15 сантиметри понизок од вчера

Состојбата со нивото на реките во Македонија е стабилна во однос на водостојот измерен вчера.

Од УХМР, за разлика бележат во намалување на водостојот на Вардар кај Демир Капија и Велес од 15 односно 10 сантиметри.

Заебележан е раст само на нивото на Црна Река кај Новаци во висина од 16 сантиметри, додека пак за нивото на Црн Дрим кај Ложани кое вчера изнесуваше 206 сантиметри кое е за 76 повеќе од просекот за февруари, денеска нема податоци. Езерата се во просекот за вториот месец од годината.

Најнови вести