вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Зголемени нивоата на реките и езерата

Зголемени нивоата на реките и езерата

Повисоки од денешниот просек за април се нивоата на реката Вардар кај Јегуновце, кај Зајчев Рид, Велес, Демир Капија, Треска кај Македонски Брод, Пчиња кај Катлановска Бања, Сатеска кај Ботун и Црн Дрим кај Ложани.

Според УХМР, пониски се нивоата на Крива Река кај Крива Паланка, Брегалница кај Берово и Црна река кај Новаци.

Зголемувања се измерени и на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро.

Најнови вести