петок, 17. ноември 2023. Вести денес: 0
home Општини

Пецаков: Започна реконструкција на Градскиот базен „Атина Бојаџи“

Пецаков: Започна реконструкција на Градскиот базен „Атина Бојаџи“

Започнуваме со реконструкција на Градскиот базен „Атина Бојаџи“, објави на социјалната мрежа на Фејсбук градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков.

-Согласно проектот се изврши расчистување и уредување на целиот простор на Градскиот базен.

Со проектот предвидено е да се изврши подготовка, односно пескарење на површините пред нанесување на заштитна обвивка.

Понатака следува премачквање со специјализирана боја за оваа намена во два слоја. Трибините кај големиот базен кои се уништени ќе бидат санирани и оспособени за користење.

Просторот околу малиот и големиот базен дополнително ќе биде хортикултурно уреден, а ќе бидат поставени и клупи и чадори.

И во наредниот период продолжуваме со инвестиции во спортската инфраструктура во СРЦ „Билјанини извори“, пишува во својата објава Пецаков.