вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Скопје

Шехтански до Шилегов: Како што го отстрани Ќосето, отстрани гo двоглавиот орел и УЧК во Чаир

Тој го повика градоначалникот на Скопје, исто како што го отстрани спомениот на Андон Лазов Јанев – Ќосето, да го отстрани и споменикот на УЧК во Чаир, за кој вели дека е дивоградба.
Шехтански до Шилегов: Како што го отстрани Ќосето, отстрани гo двоглавиот орел и УЧК во Чаир

Лидерот на политичката партија ТМРО, Ванчо Шехтански, очекува скопскиот градоначалник Петре Шилегов да постапи по одлуката од февруари 2016, а која се однесуваше на како што вели „споменикот на УЧК“, кој е дивоградба во скопската населба Чаир.

Тој го повика градоначалникот на Скопје, исто како што го отстрани спомениот на Андон Лазов Јанев – Ќосето, да го отстрани и споменикот на УЧК во Чаир, за кој вели дека е дивоградба.