недела, 24. декември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Бунтовниците во Думајар се разоружуваат и заминуваат од градот

Бунтовниците во Думајар се разоружуваат и заминуваат од градот

Сириските државни медиуми објавија дека бунтовниците во градот Думајар, североисточно од Дамск, го предаваат оружјето во согласност со договорот со сириската Влада.

Телевизијата Ал-Икхбарија објави дека борците на Војската на исламот и членови на нивните семејства почнале да се евакуираат од Думајар. Вкупниот број што ќе го напуштат Думајар е 5.000 луѓе, од кои 1.500 борци.

Думајар е во близина на регионот Источна Гута.

МИА