„Бехтел и Енка“

Пронајдени се 30 резултати на тема „„Бехтел и Енка““
Вести

Рустеми: На „Бехтел и Енка“ им се префрлени 176 или 179 милиони евра, тие имаат целосна надлежност за подизведувачите

Директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми денеска рече дека на конзорциумот „Бехтел и Енка“ му се префрлени 176 или 179 милиони...
Вести

Заврши пленарната расправа за измените на Законот за утврдување на јавен интерес и номинирање на стратешки партнер за изградба на коридорите 8 и 10д

Собранието во рамките на денешното продолжение на 115-тата седница го заврши општиот претрес по Предлог-законот за изменување на Законот...
Вести

Пратеници “на слепо“ сработуваат за договорот на Ковачевски и Груби: Предлагачи на законите се доктори, уметници, професор по физичко…

Кои се пратениците предлагачи на законите за реализација на договор кој само владините челници го имаат на увид, додека се редат низа...
Вести

Груби: Ако се проневери еден денар од проектот за изградба на Коридорите 8 и 10д на Бехтел и Енка да скапеме во доживотен затвор

Ако се проневери еден денар од проектот за изградба на Коридорите 8 и 10д на Бехтел и Енка да скапеме во доживотен затвор, рече првиот вицепремиер...