папа Франциск

Пронајдени се 175 резултати на тема „папа Франциск“
Вести

Папата Франциск по повод Светскиот ден на мигрантите: Неопходно е да се зачува човечкото достоинство, а не личната благосостојба

Зачувувањето на човечкото достоинство, наместо на личната благосостојба, мора да биде главен критериум за добредојде, заштита и интегрирање...
Вести

Папа Франциск: Четирите гревови на новинарството се дезинформација, клевета, ширење гласини и склоност кон скандали

Папата Франциск ги осуди денеска „дезинформациите“ и лажните вести, кои, во обид да се влијае на јавното мислење, според него, претставуваат...