четврток, 9. ноември 2023. Вести денес: 0
home Хороскоп

Доаѓа млада Месечина во Девица: Моќен астро период кој силно ќе влијае на 3 хороскопски знаци

Доаѓа млада Месечина во Девица: Моќен астро период кој силно ќе влијае на 3 хороскопски знаци

Иако голем број планети се ретроградни, новата Месечина во Девица доаѓа на 15 септември и навестува крај на неволјите, но и почеток на период во кој конечно ќе можете да одите напред.

Оваа позиција на Месечината носи одредени карактеристики и влијанија врз астролошките знаци.

Еве неколку клучни аспекти на младата месечина во Девица:

Аналитичност и прецизност

Девицата е позната по својата аналитика, ред и желба за совршенство. Младата месечина во Девица ги засилува овие квалитети во емотивен контекст. Можеби ќе почувствувате потреба да ги анализирате вашите емоции и да барате начини да ги подобрите.

Работна етика

Оваа позиција на Месечината ја поттикнува работната етика и желбата за постигнување цели. Тоа може да ве поттикне да бидете продуктивни и фокусирани на вашите обврски. Исто така, можете да чувствувате задоволство кога им помагате на другите и кога постигнувате практични цели.

Здравје и грижа за себе

Оваа позиција на Месечината може да ве поттикне да се посветите на вашето здравје и благосостојба. Можеби сте склони да донесувате одлуки во врска со исхраната, вежбањето и целокупниот здрав начин на живот.

Детали и организација

Девицата е знак кој сака детали и организација. Младата месечина во овој знак може да ве поттикне да бидете повнимателни на деталите и да се посветите на организирање на вашиот живот.

Самокритика

Новата месечина во Девица може да донесе тенденција да бидете премногу критични кон себе и своите постапки. Важно е да се биде свесен за оваа тенденција и да се работи на самодоверба и самоприфаќање.

Астролошки гледано, полната месечина го симболизира крајот на животниот циклус, додека младата месечина е резервирана за нови животни почетоци.

Младата месечина во Девица силно ќе ја почувствуваат Девиците, Јарците и Биковите.

ДЕВИЦА

Добар период за реализација на нов план. Исто така, конечно влегувате во периодот кога ќе можете да донесете правилни одлуки. Бидејќи датумот на Младата Месечина се совпаѓа со крајот на ретроградниот Меркур, сигурно е дека конечно ќе тргнете напред.

ЈАРЕЦ

Младата месечина во Девица ви носи план за патување и промена во животната филозофија. Вашиот поглед на светот ќе се промени и тоа ќе биде позитивно за вашиот иден напредок.

БИК

Овој астролошки аспект навестува нов почеток во љубовта, но и познанство кое може да ви го промени животот. Конечно ќе бидете подготвени да се отворите емотивно на некого.