недела, 5. ноември 2023. Вести денес: 0
home Хороскоп

Доаѓа ретрограден Сатурн: 11 ноември е клучен датум – еве што значи тоа за вашиот хороскопски знак

Доаѓа ретрограден Сатурн: 11 ноември е клучен датум – еве што значи тоа за вашиот хороскопски знак

Сатурн, планетата за која астролозите велат дека ја одредува нашата судбина, официјално се движи напред на 4 ноември во Риби, но ќе биде во полна сила од 11 ноември.

Ретроградниот Сатурн ќе донесе период на страв, неизвесност и компликации кои ќе ги чувствуваат сите хороскопски знаци.

Треба да се напомене дека движењето напред на Сатурн нема да донесе просперитет бидејќи е една од најтешките и најмудрите планети во астрологијата, но сигурно ќе донесе ослободување. Ова е важен аспект бидејќи Сатурн претставува одговорност, дисциплина, ограничувања и структура, додека Рибите претставуваат сочувство, имагинација, духовност и интуиција.

Комбинацијата на овие карактеристики може да има влијание врз животниот пат на една личност.

Еве неколку клучни карактеристики на Сатурн во Риби:

Емоционална длабочина

Луѓето со Сатурн во Риби често имаат длабок внатрешен свет. Тие се многу чувствителни и сочувствителни кон другите, што може да ги направи одлични терапевти, советници или уметници.

Интуиција

Сатурн во Риби може да ги подобри интуитивните способности на една личност. Тие честопати можат да препознаат суптилни знаци и интуитивно да разберат работи што другите можеби не.

Духовност

Сатурн во Риби често води до длабок интерес за духовноста. Луѓето со оваа позиција може да бараат духовен пат преку медитација, молитва или други духовни практики.

Тешкотии во постигнувањето на целите

Сатурн е планета на одговорност и ограничувања, па луѓето со Сатурн во Риби може да имаат потешкотии да ги постигнат своите цели. Можеби имаат тенденција да избегнуваат одговорност или да се соочат со реалноста, па затоа е важно да научат како да се соочат со своите одговорности.

Недостаток на самодоверба

Сатурн во Риби може да доведе до чувство на несигурност. Луѓето со оваа позиција на Сатурн треба да работат на развивање самодоверба и самодисциплина за да ги постигнат своите цели.