сабота, 11. ноември 2023. Вести денес: 0
home Живот и стил

Месецот на вашата свадба ја дефинира среќата во семејството – особено внимавајте на еден месец, нема да ви донесе стабилност и сигурност во бракот!

Месецот на вашата свадба ја дефинира среќата во семејството – особено внимавајте на еден месец, нема да ви донесе стабилност и сигурност во бракот!

Свадбата е еден од најважните празници во животот на луѓето. Првото нешто што идното семејство треба да одлучи е месецот кој ќе стапат во брак.

Постојат верувања дека животот на младенците како семејство ќе зависат од месецот во кој се оженат.

Јануари – свадбата склучена во првиот месец од годината, може да не издржи долго. Многу млади луѓе го избегнуваат овој месец.

Февруари – еден од поволните месеци на годината. Семејството ќе живее во среќа и љубов, а бракот ќе биде долг.

Март – тоа е месец кој разурнува. Младото семејство наскоро ќе мора да се раздели од својата родна земја, а потоа и децата ќе ја бараат среќата низ странските земји.

Април – семејниот живот на паровите во брак во април, ќе биде шарен. Ќе се врти среќа и хармонија со разори и незгоди.

Мај – постојат и позитивни и негативни верувања за овој месец. Според првите мај е во пролет, а пролетта е симбол на новиот живот. Други, пак, избегнуваат и бегаат од овој месец како од чума.

Јуни – во семејниот живот ќе тече мед и масло. Младенците ќе живеат среќно во благосостојба и радост.

Јули – месецот е сличен на април. Живот на семејството ќе биде симпатичен, и кисел, и досаден, и весел …

Август – месецот на семејната хармонија. Меѓусебно разбирање и поддршка меѓу сопружниците и пријателски односи меѓу децата и родителите.

Септември – ветува мир, стабилност и сигурност на семејниот дом.

Октомври – Стабилност и сигурност од овој брак не очекувајте. Тешкотиите и проблемите го потопува семејството постојано.

Ноември – навестува семејно богатство и изобилство. Младенците ќе живеат во раскош и луксуз. Успеси ќе постигнуваат финансиските прашања.

Декември – на младото семејство се дава богатство од љубов и нежност.

Суеверието во принцип не е лоша работа, но подобро верувајте првенствено во себе и во својот придружник со кој сте одлучиле да ја делите судбината за цел живот. Затоа верувајте во себе, во својата љубов и среќа, и тие секогаш ќе бидат со вас.