сабота, 2. декември 2023. Вести денес: 0
home Економија

Синдикатот на УПОЗ бара скалесто усогласување со минималната плата

Синдикатот на УПОЗ бара скалесто усогласување со минималната плата

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), денеска на прес-конференција ќе информира за проблемот кој ќе се јави во управата и правосудството, доколку платите на вработените скалесто не се усогласат со новата вредност на минималната плата.

Синдикатот на УПОЗ најави дека ќе презентира предлози за решавање на овој проблем и активности кои синдикатот ќе ги преземе за изразување на незадоволството на вработените ако нивните барања не бидат исполнети.