среда, 22. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

ОД УТРЕ МАКЕДОНЦИТЕ БЕЗ СЕРТИФИКАТ ВО БУГАРИЈА!

ОД УТРЕ МАКЕДОНЦИТЕ БЕЗ СЕРТИФИКАТ ВО БУГАРИЈА!

Од утре, лицата кои пристигнуваат од Република Македонија, Турција, Романија, Србија, Унгарија, Полска, Чешката Република, Словачка, Израел и Египет при влез во Бугарија веќе не се обврзани да поседуваат дигитален Ковид сертификат.

Одлуката ја донесе бугарската министерка за здравство проф. Асена Шербезова, со наредба издадена денеска.

Наредбата, исто така, наведува дека трупите на НАТО кои учествуваат во меѓународни вежби и мултинационални контингенти и придружници на цивили, исто така, не се обврзани да презентираат дигитален ЕУ Ковид сертификат за вакцинација, прележана болест или негативен тест, или слични документи што ги содржат истите податоци. (МИА)

Најнови вести