понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Музика

Ова е листата на најлоши музички албуми во 21. век- во неа Џенифер Лопез и Џастин Тимберлејк

Ова е листата на најлоши музички албуми во 21. век- во неа Џенифер Лопез и Џастин Тимберлејк

Секоја година еден албум посебно го привлекува вниманието на музичките критичари, по што многу брзо ја понесува титулата – Најлош албум на годината.

Интернет страницата „Метакритик“ направи листа на најлоши музички албуми за секоја година, почнувајќи од 2000-та досега.

На листата, која е направена врз основа на оценката на критичари и публиката, се наоѓаат албуми на многу популарни музичари.

2000: Енија – „А Day Without Rain“

Оценка на критичарите: 41/100

Оценка на публиката: 8,5/10

2001: Ран ДМЦ – „Crown Royal“

Оценка на критичарите: 43/100

Оценка на публиката: 4,3/10

2002: Фил Колинс – „Теstify“

Оценка на критичарите: 34/100

Оценка на публиката: 6,3/10

2003: Лимп Бизкит – „Results May Vary“

Оценка на критичарите: 33/100

Оценка на публиката: 4,1/10

2004: Дирти Вегас – „Оne”

Оценка на критичарите: 35/100

Оценка на публиката: 2,1/10

2005: Аланис Морисет – „Јagged Little Pill Acoustic“

Оценка на критичарите: 40/100

Оценка на публиката: 6/10

2006: Кевин Федерлајн – „Playing With Fire“

Оценка на критичарите: 15/100

Оценка на публиката: 2,2/10

2007: Стуџис – „Тhе Wierdness“

Оценка на критичарите: 44/100

Оценка на публиката: 5,7/10

2008: Луј XIV – „Slick Dogs and Ponies“

Оценка на критичарите: 37/100

Оценка на публиката: 5,9/10

2009: Крис Браун – „Graffiti“

Оценка на критичарите: 39/100

Оценка на публиката: 5,1/10

2010: Лил Вејн – „Rebirth“

Оценка на критичарите: 37/100

Оценка на публиката: 3/10

2011: Вива Брадер – „Famous First Words“

Оценка на критичарите: 34/100

Оценка на публиката: 2,7/10

2012: Крис Браун – „Fortune“

Оценка на критичарите: 38/100

Оценка на публиката: 3,4/10

2013: Мегадет – „Super Collider“

Оценка на критичарите: 41/100

Оценка на публиката: 5,5/10

2014: Џенифер Лопез – „А.К.А“

Оценка на критичарите: 44/100

Оценка на публиката: 5,4/10

2015: Мет и Ким – „New Glow“

Оценка на критичарите: 52/100

Оценка на публиката: 5,1/10

2016: Чарли Пут – „Nine Track Мind“

Оценка на критичарите: 37/100

Оценка на публиката: 4,4/10

2017: Чејнсмокерс – „Меmоriеs: Dо Not Оpen“

Оценка на критичарите: 43/100

Оценка на публиката: 1,8/10

2018: Џастин Тимберлејк – „Man of the Woods”

Оценка на критичарите: 55/100

Оценка на публиката: 5,5/10.