Доколку се уште не сте одлучиле каква салата ќе имате на велигденската трпеза или сакате промена пробајте го овој рецепт. Редена, брза, едноставна и пред се многу вкусна.
Состојки:
250 гр. шунка
200 гр. пченка од конзерва
4 варени јајца
200 гр. маринирани печурки
150 гр. варен морков
100 гр. кашкавал
мајонез
Подготовка:
Исечете ја шунката на ленти и ставете ја најдолу во садот (може да користите и капал по желба). Одозгора покријте со мајонез. Следно ставете ја пченката, па повторно мајонез, изрендани варените јајца и одозгора мајонез. Следуваат печурките, слој мајонез, рендан морков, слој мајонез и последно рендан кашкавал.
Оставете во фрижидер еден час.
Послужете и уживајте во вкусовите.