Тестенини со сос се секогаш добра идеја за ручек.
Потребни состојки:
Шпагети
450 гр мелено месо
Презла
Магдонос
¼ шолја пармезан
1 јајце
2 чешниња лук
Половина главица кромид
1 конзерва домати пелат
Ловоров лист
Сол и бибер
Начин на подготовка:
Во голем сад измешајте го месото со презла, ситно исечкан магдонос, пармезан, јајце и ситно исечкан лук. Посолете и соединете ја смесата. Направете помали ќофтиња од смесата, а потоа испржете ги ќофтињата во тава. Додајте го ситно исечканиот кромид и откако ќе омекне додајте ги и доматите и ловоровиот лист. Посолете, додајте и бибер и оставете да зоврие.
Вратете ги ќофтињата во тава и поклопете. Оставете го сосот за да не се згусне, околу 10 минути. Сварете ги шпагетите и сипете од сосот со ќофтиња.