Идеална за топлите летни денови!
Пандишпанот е неверојатно лесен за правење, а вкусот е феноменален! Ќе го добиете совршеното задоволство без многу мака! Пишкоти, чоколадо и бел фил е се што ви треба за овој неодолив десерт. Сигурни сме дека ќе го снема за помалку од една минута.
Состојки:
150 гр пишкоти
200 мл млеко
300 гр чоколадо
200 мл слатка павлака
100 гр нутела
За фил:
500 мл слатка павлака
500 гр маскарпоне сирење
80 гр шеќер во прав
1 лажица ванилин шеќер
Подготовка:
Чоколадото и слатката павлака растопете ги, па додадете ја нутелата и мешајте додека се се соедини. Изматете ја слатката павлака, па додадете го маскарпонето и шеќерот во прав. Потопете ги пишкотите во млеко и наредете ги во калапот. Прелијте ги со половина од белиот, а потоа половина од чоколадниот фил. Потоа преостанатиот бел, па чоколадниот фил. Оставете во фрижидер околу 30-40 минути.