вторник, 12. март 2024. Вести денес: 0
home Храна и пијалаци

Рецепт за најдобриот похуван карфиол: Тајната е во оваа состојка која се додава наместо презла

Рецепт за најдобриот похуван карфиол: Тајната е во оваа состојка која се додава наместо презла

Дури и оние кои не сакаат карфиол, кога ќе го пробаат карфиолот на ваков начин, се воодушевуваат.

Наместо презла во смесата за похување додадете сирење, па извалкајте го карфиолот.

Доволно е да послужите со салата за вечера или пак ручек, но може и како прилог со месо.

Состојки:

– 500 грама карфиол;
– 2 јајца;
– 30 грама брашно;
– 100 грама рендано сирење.

Подготовка:

1. Карфиолот кратко варете го во зовриена вода, па процедете.

2. Изматете ги јајцата, па додадете го брашното и ренданото сирење.

3. Добро измешајте!

4. Карфиолот извалкајте го во смесата со јајцата и пржете на жешко масло за јадење.

5. Пријатно јадење!