вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Регион

ВИДЕО: Брутална тепачка на средношколци го згрози Балканот

ВИДЕО: Брутална тепачка на средношколци го згрози Балканот

Снимка на брутална тепачка на средношколци од едно училиште во Задар се појави на социјалните мрежи.

Според хрватските медиуми, станува збор за тепачка на момчиња од исто училиште. Најверојатно тепачката е организирана, бидејќи никој од бројната публика не се обидува да ги раздели момчињата.

Во еден момент тепачите дури и прекинаа за да и наредат на публиката да се тргне настрана за да им даде повеќе простор за тепање. На крајот се замеша и еден од публиката , кој почна да го удира едниот од тепачите, по што настана масовна тепачка. Задарската полиција ја добила снимката и во тек е истрага.

Неодамна, слична ваква тепачка меѓу две ученички имаше и во Сплит, каде 150 средношколци од две училишта навиваа додека девојчињата се претепуваа.

Соученички брутално претепаа девојче во училиште во Неготино

Насилството во училиштата е проблем кој неминовно бара сериозен пристап и превенција од надлежните институции, бидејќи агресивноста меѓу учениците станува се’ поизразена.

Се чини дека малтретирањето на деца од своите соученици е секојдневие, кое порај физичката болка и јавното омаловажување, предизвикува фрустрација и комплекси со кои се соочуваат децата во еден прилично сензитивен период од нивниот развој.

Видеото подолу е снимено во ООУ „Гоце Делчев“ во Неготино, и ја покажува бруталноста на децата, во случајов девојчиња, кои буквално претепуваат девојче, пред други ученици, кои ја набљудуваат ситуацијата како дел од некоја претстава…