Оваа торта е идеална за сите прослави. Одлично е што не се пече, туку состојките се мешаат и се ставаат во фрижидер
Состојки:
30 гр желатин
150 мл млеко
600 гр сирење
300 гр јогурт
150 гр шеќер
10 гр ванилин шеќер
3-4 праски од компот или конзерва
Подготовка:
Измешајте ги млекото и желатинот и оставете да отстои 10 минути. Потоа се топи, но внимавајте да не зоврие. Штом ќе почне да се топи, промешајте и тргнете од шпоретот.
Измешајте ги сирењето, јогуртот, шеќерот, ванилиниот шеќер и добро соединете.
Можете исто така да користите и миксер.
Потоа додадете желатин и промешајте. Исечете ги праските и истурете ги во смесата со сирењето.
Истурете во калап, подобро ако е гумен и има некаква форма, полесно ќе се извади.
Ставете во фрижидер и оставете да отстои 4 часа. Кога колачот ќе се стегне, можете да го сервирате.