![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
Милка колачот отсекогаш бил омилен десерт, ќе излезе совршено вкусен без печење.
Состојки:
1 литар млеко
3 пудинзи од ванила
300 гр млечна милка чоколада
100 гр бела милка чоколада
10 лажици шеќер
500 мл слатка павлака
околу 200 гр плазма бисквити
Подготовка:
Во 200 мл млеко измешајте ги шеќерот и пудинзите. Остатокот истурете го во сад со средна големина и почекајте да зоврие на средна температура. Додадете ги изматените пудинзи и шеќерот, па мешајте додека не добиете пудинг смеса.
Смесата поделете ја на два еднакви дела, а во едниот ставете млечно, а во другиот бело чоколадо. Мешајте додека да се растопи чоколадото. После тоа, оставете ја смесата да се излади.
Изматете ја слатката павлака, па ставете 1/4 во белиот крем и 1/4 во темниот крем. Во кружен калап (може и во друг кружен сад) ставете фолија на дното и од страните, па истурете ја белата смеса и дел од темната смеса.
Малку измешајте ја смесата за да добиете црно-бели шари. Одозгора се става остатокот од слатката павлака (преостанатата половина), па остатокот од темниот крем. Правете сè полека и внимателно.
На крајот наредете ги плазма бисквитите натопени во млеко. Врз нив залепете уште едно парче пластична фолија и ставете во замрзнувач неколку часа. Извадете го колачот, отстранете го слојот од фолијата и ставете кружна тацна на колачот (подобро е малку поголема од калапот) и превртете го. Милка колачот без печење може да се декорира по желба.
Пријатно!
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)
![](https://i.imgur.com/wVwG9pe.jpg)