Генијален готвач измислил торта Нутела која може да се направи за 30 минути и бара само две состојки. Андреа Соранидис сподели магичен и богат рецепт на нејзиниот блог The Petite Cook. Таа напиша: „Оваа торта е готова за 30 минути, лесно се прави и без глутен“.
Сè што ви треба се пет јајца и 250 грама Нутела, но можете, како Андреа, да направите своја Нутела. За да направи Нутела, Андреа меша лешници, темно чоколадо, органски кафеав шеќер, маслиново масло и свежо млеко.
За почеток треба да ја загреете рерната на 175°C за да можете да ја испечете тортата веднаш штом ќе ги измешате состојките. Потоа изматете ги јајцата со миксер додека не се добие воздушна и лесна смеса. Откако ќе ги изматите јајцата, стопете ја Нутелата во микробранова печка 30 секунди. Кога нутелата ќе се растопи, полека додајте ја смесата со јајцата и измешајте ја со лажица, а не со миксер.
Откако убаво ќе ја измешате смесата, истурете ја во калап за колачи и печете во рерна 20 до 25 минути. Ако сакате вашата торта да биде помека и полна со крем во центарот, печете ја 22 минути. На крајот можете да ја посипете со шеќер во прав и спремни е за послужување.