вторник, 7. ноември 2023. Вести денес: 0
home Регион

Нови мерки во Црна Гора, повеќе не се потребни маски

Нови мерки во Црна Гора, повеќе не се потребни маски

Доколку планиравте да патувате во Црна Гора во следните две недели, треба да знаете дека од вчера во оваа земја важат нови мерки.

Мерките за борба против корона вирусот во Црна Гора се променети од вчера, па носењето маски повеќе не е задолжително никаде освен во здравствените установи, соопшти Министерството за здравство.

Овие мерки ќе бидат во сила во следните две недели.

Како што рекоа од секторот на чело со Драгослав Шќекиќ, поради поповолната епидемиска состојба, обврската за носење заштитни маски во органите на државната управа, локалната самоуправа, јавните установи и другите јавни установи каде директно се даваат услуги на граѓаните се укинува.

Она што е важно за туристите е дека носењето маски повеќе не е задолжително во продавниците и аеродромите, како и на железничките и автобуските станици.