понеделник, 6. ноември 2023. Вести денес: 0
home Вести

Незапамтена трагедија на свадба: Младоженецот отворил подарок поради кој умре

Роднините на сопружниците за медиумите изјавиле дека пакетот експлодирал веднаш по неговото отварање.
Незапамтена трагедија на свадба: Младоженецот отворил подарок поради кој умре

Експлозија на свадбен подарок во Индијската сојузна држава Одиши, го усмртила младоженецот и неговата 85 годишна баба, а неговата сопруга била повредена.

Сојума Секар и Рема Саху се венчале на 18-ти февруари, а подароците почнале да ги отвараат после неколку дена.

Полицијата утврдила дека свадбениот подарок кој ги усмртил младоженецот и неговата баба, всушност бил пакет со бомба, како и тоа дека на пакет-поклонот не било напишано адресата на праќачот.

Роднините на сопружниците за медиумите изјавиле дека пакетот експлодирал веднаш по неговото отварање.

Рема Саху и неговата 85 годишна баба Jемамани Саху умреле во болница поради повредите со кои се  здобиле.

Полицијата  не знае што бил мотивот за нападот.